Nahajate se: NaslovnicaPEDIKURA, MANIKIRAKAVITACIJA

KAVITACIJA

Radiofrekvenca + Ultrazvok Kavitacija

Kaj je kavitacija?

Kavitacija je terapija, ki temelji na nizkofrekvenčnemu ultrazvoku. Ultrazvočno polje sproži nastanek mehurčkov, ki zrastejo do določene velikosti in se nato sesedejo sami vase. Pri tem se sprosti energija v obliki toplote (zanemarljiv učinek) in pritiska (prevladujoč učinek). Slednji zlahka razbije maščobne celice v podkožju, ker njihove membrane niso odporne na nastale vibracije. S tem je zagotovljena visoka natančnost in selektivnost terapije, saj ostala tkiva (površina kože, žile, mišice) ostanejo nedotaknjena.

Kaj se zgodi s sproščeno maščobo?

Maščoba iz razbitih maščobnih celic se v obliki trigliceridov izlije v medcelično tekočino, kjer se pod vplivom encimov razgradi v glicerol in proste maščobne kisline. Vodotopni glicerol prodre v krvni obtok in se porabi za energijo. Netopne proste maščobne kisline pa potujejo v jetra, kjer se razgradijo kot vsaka druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane.

Kako poteka terapija kavitacije v masažne studiu Lava?

 • meritve predela, ki bo obravnavan
 • terapijaSybaritic Slime line Pod kapsule, ki pripravi telo na začetek kavitacije na problematičnem predelu telesa ter zaključek v kapsuli.

Kakšni so občutki med terapijo kavitacije?

Terapijo večinoma opisujejo kot prijetno in nebolečo. Manjšo neprijetnost lahko predstavlja specifičen zvok, ki ga slišite med terapijo. Ta zvok je povsem neškodljiv in izgine takoj, ko niste več v stiku z aplikatorjem. Na obravnavanem predelu lahko čutite rahlo toploto, ki pa ne sme biti neprijetna. Po terapiji ne občutite nelagodja in bolečine, zato lahko nadaljujete z vsakodnevnimi aktivnostmi.

Ali so možni kakšni stranski učinki?

Obstaja možnost manjših stranskih učinkov, kot so začasna rdečina, povečana žeja in slabost takoj po terapiji, ki pa jo enostavno odstranite s povečanim vnosom tekočine. Vsi ti učinki so se pokazali kot zelo kratkotrajni in izzvenijo, če se pojavijo v nekaj urah.

Kljub različnim študijam, ki so dokazale varnost te terapije se kavitacija STROGO ODSVETUJE v primeru:

 • nosečnosti
  akutnih bolezni
  če imate srčni vzpodbujevalnik ali kakršenkoli kovinski vsadek
 • raka
 • bolezni jeter
 • zmanjšano delovanje ledvic ali pankrease
 • probleme s strjevanjem krvi

Kakšni so rezultati pri terapiji kavitacije?

Kavitacija zagotavlja takojšnje rezultate. V večini primerov se obseg obravnavanega predela zmanjša najmanj 2 centimetra že pri prvi terapiji. Z vsako nadaljno terapijo pa se lahko znebite še dodatnih centimetrov. Rezultati terapije nihajo od pacienta do pacienta. Vzrok različnih rezultatov je različna zgradba tkiva, starosti, metabolizma, nekaterih zdravil in hormonalnih sprememb.

Kavitacija in celulit - terapija z ultrazvokom

Izkorišča prednosti nizkofrekvenčnega ultrazvoka za mikromasažo, mikrostimulacijo in raztezanje prizadetega tkiva ter njegovo obnavljanje in razgrajevanje maščobnih celic.

Pri izjemno trdem celulitu uporabimo ultrazvok, s tem zmanjšamo tako imenovane jahalne hlače, da so še boljši učinki in s tem še hitreje zaustavimo proces celulita, še zlasti pri hudo pomarančastih kožah. Na ta način zmehčamo tkivo in odpravimo zastajanje limfatične tekočine pri oteklinah različnega izvora. Tako preprečimo slabo prekrvavljeno in ohlapno kožo, koža je po takem tretmanu gladka in rožnata.

Ultravok se uspešno bojuje z neželenim celulitom. Ta neverjetni tretma deluje na različne tipe in stopnjo celulita pri uporabi specialno formulirane frekvence za specifično uporabo.  
Kako ultrazvok deluje: Transmisija ultrazvoka se izvrši preko keramičnega pretvornika, ki niha in proizvaja ultrazvoke. Ultrazvočni valovi, ki jih sproži, omogočajo globoko prodornost krem, ponovno aktivirajo obtok (eden izmed vzrokov za celulit).

Ultrazvok poveča mobilnost tekočin, ki zastajajo med tkivi in izboljšuje prepustnost. Razdrobi prisotne odvečne snovi in olajša njihovo odstranitev iz telesa, odstrani tudi pline in uniči bakterije. Izboljša površino in kožno vaskularizacijo ter posledično boljšo oksinegacijo ter hranjenje. 

 

Cene tretmajev lahko preverite tukaj

 

O NAS

MASAŽNI STUDIO LAVA

DIJANA IVANČIČ S.P.
Trg Matije Gubca 3
8270 KRŠKO
gsm:  031 546 525
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

NA ZEMLJEVIDU

Go to top
 • image
 • image
 • image